Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γενικός Δ/ντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιώργος Τουτζάρης στη “Στρογγυλή Θεά”

Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη

-Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα της Super League 2, και τον τρόπο προβιβασμού στην Super League 1:

«Τις κρίνω όπως τις κρίνει όλος ο κόσμος που ασχολείται με αυτήν το διοργάνωση. Μετά από ένα συναρπαστικό και ελπιδοφόρο περσινό πρωτάθλημα, δοκιμάζουμε ξανά ένα καινούριο format. Πάμε για ένα πρωτάθλημα δύο ομίλων με 15 ομάδες. Δεν το έχουμε συναντήσει ξανά στην κατηγορία, και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Η διάθεση όλων είναι μετά από 3 χρόνια να καταλήξουμε ξανά σε έναν όμιλο 16 – 18 ομάδων, και να οριστικοποιηθούν τότε τα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι από τον επόμενο χρόνο θα ξεκινάμε κανονικά. Δεν θα φτάνουμε Οκτώβριο για να πραγματοποιηθεί η έναρξη, και θα δημιουργηθούν καλές προϋποθέσεις συμμετοχής στις ομάδες που θα είναι στην κατηγορία».

-Με τις αλλαγές που προωθήθηκαν εξυπηρετείται το σχέδιο αναβάθμισης της Super League;

«Είμαι προβληματισμένος. Δεν ξέρω που θα βγάλει. Περιμένω να δω αν θα αντέξουν κάποιες ομάδες γιατί κάποιες από αυτές δεν ήταν έτοιμες για να ανέβουν κατηγορία. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε με όλους τους συναδέλφους, τους έδωσα συγχαρητήρια για την άνοδο μέσω της αναδιάρθρωσης που έγινε, όμως παράλληλα τους έδωσα και συλλυπητήρια. Κι αυτό εξαιτίας των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσουν μέσα στη χρονιά, και δεν το έχουν φανταστεί. Ελπίζω ότι δεν θα το μετανιώσουν, και οι ιδιοκτήτες δεν θα το πληρώσουν ακριβά. Δεν θα τους κυνηγάνε τα χρέη από οποιαδήποτε χρήση προκύψει. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία για αρκετές ομάδες. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε προβλήματα μέσα στη χρονιά»

-Προβλήματα που θα έχουν να κάνουν με τι;

«Προβλήματα οικονομικής φύσης. Θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα «βγαίνουν». Αν υπάρξουν ομάδες που θα βρίσκονται στη βάση της βαθμολογίας μετά το Δεκέμβριο και δεν θα έχουν ελπίδα παραμονής, νομίζω ότι θα ζήσουμε γεγονότα όπως πριν από 2 – 3 χρόνια όταν από τη διοργάνωση αποχωρούσαν εκουσίως ομάδες. Τότε είχαμε ξεκινήσει με 18 και στο τέλος μείναμε 15. Δεν κατηγορώ κανέναν από τους παράγοντες. Πολλοί παρασύρονται από την άγνοια αλλά και την λαχτάρα για να δουν την ομάδα τους όσο γίνεται πιο ψηλά. Όταν υπάρχει άγνοια κινδύνου δημιουργούνται προβλήματα που κυνηγάνε ανθρώπους για όλη τους τη ζωή»

-Μια γενικότερη εκτίμηση για την φετινή διοργάνωση της Super League 2 δομικά και θεσμικά

«Η διάθεση όλων μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο το καλύτερο δυνατό. Βλέπω ότι ειδικά στην αρχή αυτό «βγαίνει» από όλους. Από εκεί κι έπειτα βέβαια όταν αρχίζουν οι επίσημοι αγώνες ο παράγοντας που «μετράνε» σχεδόν όλοι είναι το αποτέλεσμα. Εκεί έγκειται στο πόσο ψύχραιμος και έμπειρος είναι ο καθένας για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση που θα βρει μπροστά του»

-Να έρθουμε στον Εργοτέλη. Αν ήταν στο χέρι σας θα κρατούσατε ολόκληρη την περσινή ομάδα;

«Αυτό το είχε αναφέρει και ο ιδιοκτήτης μας ο κ. Σάμι στους ποδοσφαιριστές. Σε μια ομιλία του στα παιδιά, μετά τη νίκη μας στην Αθήνα επί του Ιωνικού είχε πει ότι «Ακόμα και αν ανέβει η ομάδα θέλω να μείνετε όλοι. Να μην αλλάξει τίποτα από την ομάδα που μας έδωσε την χαρά και την καλή διάθεση να ονειρευόμαστε μαζί της». Φυσικά και θα κρατούσα όλα τα παιδιά αν ήταν εφικτό. Τους το είχα πει. Μερικές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν φιλοδοξίες. Οικονομικές και αγωνιστικές. Είναι απόλυτα θεμιτό. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Εννοείται ότι τους θέλαμε να είναι και φέτος μαζί μας. Είμαι βέβαιος ότι αν έμεναν όλα τα παιδιά, ο Εργοτέλης θα ήταν τώρα το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στη Super League. Με τα αν δεν πετυχαίνεις όμως τίποτα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε μια νέα ομάδα και μέσα από αυτή επιδιώκουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Καλό αγωνιστικό προφίλ, και μια ομάδα που θα παλεύει πάντα για τη νίκη. Ελπίζουμε στο τέλος να δικαιωθούμε για αυτήν την προσπάθεια. Θέλω να σημειώσω όμως ότι και από το περσινό ρόστερ είχαν φύγει εννέα ποδοσφαιριστές που αντικαταστάθηκαν επάξια και με το παραπάνω. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά που έρχονται είναι ικανά να συνεχίσουν την προσπάθεια όσων αποχώρησαν».

-Ο κόσμος αναρωτιέται αν ο Εργοτέλης μπορεί να επαναλάβει μια χρονιά όπως η περσινή. Να κυνηγήσει μέχρι τέλους και να κατακτήσει την άνοδο.

«Η περσινή μας πορεία δεν ήταν φωτοβολίδα. Ήταν μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει καιρό. Πέρυσι η ενδεκάδα που τέλειωσε το πρωτάθλημα είχε τα 7 από τα 11 παιδιά βρίσκονταν στον Εργοτέλη από το 2017. Τα παιδιά αυτά δούλεψαν σκληρά, πέρασαν από δύσκολες καταστάσεις. Ξέρετε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο το να παίξεις ποδόσφαιρο και να δημιουργήσεις, από το να «κλέψεις» ένα αποτέλεσμα. Εμείς πάντα προσπαθούμε το πρώτο, παρά το ότι το έχουμε πληρώσει σε αρκετές περιπτώσεις, και έχουμε χαρακτηριστεί αφελείς για αυτό. Μόνο που αυτό δεν είναι αφέλεια. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού, και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουμε να είμαστε τις περισσότερες φορές νικητές. Πέρυσι ωρίμασαν οι καταστάσεις και βγήκε το αποτέλεσμα που είδαμε όλοι. Μέσα από αυτές τις βάσεις θα συνεχίσουμε και φέτος για να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την πορεία αυτή, και ελπίζω να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο τέλος».

-Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια κοινή «πυξίδα». Τα πλέι – οφ. Υπήρχε μια σταθερότητα στόχων. Πέρυσι η ομάδα έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στην Super League. Αν φέτος η ομάδα δεν κυνηγήσει την άνοδο θα μιλάμε για μια αναδίπλωση στόχων προς τα κάτω; Θα σας ρίξει αυτό;

«Όχι δεν θα μας ρίξει γιατί στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Υπάρχει επιτυχία και αποτυχία. Δεν μας πιέζει καθόλου η περσινή χρονιά. Δεν μας αγχώνει, ούτε μας κυνηγάει. Απλώς λειτουργεί σαν «πυξίδα». Μας δείχνει ότι μέσα από τη βελτίωση και την συνεχή εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Συνεχίζουμε. Τα νέα παιδιά που έχουν έρθει, πήραν τη σκυτάλη για να συνεχίσουν πάνω στους ίδιους βασικούς άξονες και να καταφέρουμε να φτάσουμε στο ίδιο σημείο. Από κει και πέρα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν συγκυρίες και αστάθμητοι παράγοντες. Θέλουμε όμως να δώσουμε στον κόσμο την χαρά να μας δει στο υψηλότερο επίπεδο»

-Βιώσατε τους εξωγενείς παράγοντες στο πετσί σας. Αυτό σας αφήνει μια αίσθηση ματαιοδοξίας; Ο Εργοτέλης θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στην Α’ Εθνική με ότι αυτό συνεπάγεται. Φοβάστε ότι το παιχνίδι με τον Ιωνικό θα το αντιπαλέψετε και την νέα χρονιά;

«Βλέποντας την Super League να ξεκινάει, έλεγα στους συνεργάτες μου, ότι μου φαίνεται πολύ πικρό να βλέπουμε τον Ιωνικό να κερδίζει τον Άρη και εμείς να περιμένουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις πίσω, ούτε να κλαις την μοίρα σου και να έχεις συνέχεια στο μυαλό σου ένα «αν». Άλλωστε πέρα από την πίκρα, μας γεμίζει με πείσμα και διάθεση για να καταφέρουμε ξανά να αποδείξουμε μέσα από τις εμπειρίες που μας έδωσε η περσινή χρονιά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι μια κληρονομιά που μας αφήνει η περσινή χρονιά. Το ότι αν ξαναβρούμε μπροστά μας ανάλογες καταστάσεις θα τις διαχειριστούμε διαφορετικά»

-Η χρονιά που πρόκειται να ξεκινήσει θα είναι η 5η υπό την ιδιοκτησία του Μάγκεντ Σάμι. Ο πρώτος απολογισμός έγινε στην πρώτη τριετία. Τώρα τι μπορούμε να πούμε;

«Έχω πει πολλές φορές ότι ο Μάγκεντ Σάμι αξίζει συγχαρητήρια για την υπομονή και τη διάθεση του να χρηματοδοτεί τον Εργοτέλη όλα αυτά τα χρόνια και να προσπαθεί με το δικό του τρόπο για το καλύτερο. Χωρίς να είμαστε σε άρματα, ή να ασχολούμαστε με το παρασκήνιο. Ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο, και με την αγωνιστική μας βελτίωση. Πέρασε δύσκολα πέρυσι, γιατί είδε μετά από τέσσερα χρόνια το μοντέλο και ο τρόπος σκέψης του να απέχει 15 λεπτά από την άνοδο. Θα ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρόνια της Β’ Εθνικής. Πιστεύω ότι το μπάτζετ δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Περισσότερο ρόλο παίζει η δυναμική. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών δεν απεικονίζεται οικονομικά. Υπάρχουν αρκετοί που είναι πολύ ικανοί αλλά δεν παίρνουν πολλά χρήματα γιατί αγωνίζονται σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής»

-Δεν εξασθενεί η θέση του Εργοτέλη όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει φυσική παρουσία;

«Ο κ. Σάμι δεν ασχολείται με ομάδα με την έννοια που δίνουμε εμείς στην Ελλάδα στον παράγοντα. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα πάρει τον έναν ή τον άλλο που μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις. Σε κανέναν μας δεν αρέσει να ασχολείται με το παρασκήνιο. Έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες, και επίσης πρέπει να πω ότι πέραν της άτυχης διαιτησίας του κ. Φωτιά τον προηγούμενο Μάιο, δεν έχω δει όλα αυτά τα χρόνια στον Εργοτέλη κάτι κραυγαλέο. Κάτι εξόφθαλμο που να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αν ο κ. Σάμι ήταν εδώ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και στα καλά και στα στραβά δεν κλάψαμε, και δεν καταφερθήκαμε εναντίον των υπερκείμενων αρχών. Προσπαθούμε να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης και της διοίκησης και του κόσμου. Όσα έχουμε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια έχουν αφήσει θετικό πρόσημο. Νομίζω ότι και ο κ. Σάμι είναι περήφανος για την ομάδα και αισθάνεται δικαιωμένος για τα εκατομμύρια που έχει ξοδέψει»

-Ποιο είναι το ποσό που έχει ξοδέψει για την ΠΑΕ Εργοτέλης σε αυτήν την τετραετία.

«Δύο εκατομμύρια. Δεν ξέρω αν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανάλογη περίπτωση ξένου επιχειρηματία – επενδυτή που χρηματοδοτεί και μένει σε μια ΠΑΕ τόσα χρόνια. Και με αυτήν την συνέπεια να είναι στο σύλλογο και να συνεχίζει να προσφέρει. Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο η λέξη επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα στο χώρο της Β’ Εθνικής. Το γεγονός ότι μένει ο κ. Σάμι στον Εργοτέλη δείχνει επιπλέον μια αγάπη προς την ομάδα, και σε αυτό που έχει δημιουργήσει. Θα μπορούσε κάποιος στη θέση του να πει πέρυσι όταν η ομάδα έχασε την άνοδο με αυτόν τον τρόπο ότι τα παρατάω – φεύγω. Όμως αυτός είναι εδώ. Συνεχίζει να μας βοηθάει. Και με ποδοσφαιριστές που ήρθαν τώρα από την Αίγυπτο, μετά από μια δύσκολη διαδικασία λόγω της βίζας. Τα πράγματα σ’ αυτόν τον τομέα έχουν γίνει ακόμα δυσκολότερα λόγω του Covid. Τα παιδιά αυτά είναι έτοιμα να μας βοηθήσουν».

-Ποιες είναι οι βαθύτερες σκέψεις του για τον Εργοτέλη;

«Οι σκέψεις του μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην ΠΑΕ, είναι να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει επίπεδο και να ανέβει κατηγορία. Να δοθεί ώθηση στις Ακαδημίες και να ανέβει περισσότερο το επίπεδο τους για να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Η απόλυτη ικανοποίηση θα ήταν να μπορέσουμε τα επόμενα 2 – 3 χρόνια να βγάλουμε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, που θα βοηθήσουν το σύλλογο για να κάνει το επόμενο βήμα. Δεν νομίζω ότι ένας σύλλογος σαν τον Εργοτέλη μπορεί με την αύξηση του μπάτζετ και με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν μόνο για ένα – δύο χρόνια να διατηρηθεί ψηλά. Η ομάδα πρέπει να παράγει εισόδημα για να είναι αυτάρκης σε ένα μεγάλο ποσοστό»

-Είναι σημαντικό το ότι μας λέτε ότι θα υπάρξει συνέχεια της παρουσίας του κ. Σάμι στην ΠΑΕ

«Ο Εργοτέλης είναι ένας πολύ καλός λόγος για να είναι εδώ ο κ. Σάμι, και αρχίζει δειλά – δειλά να σκέφτεται πως θα αναπτυχθεί επαγγελματικά και στο Ηράκλειο. Στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να μπει σε πράγματα που δεν γινόταν. Πλέον έχει καταλάβει τι μπορεί να γίνει και τι όχι και έχει 2 – 3 περιπτώσεις να ενεργοποιηθεί επαγγελματικά στο Ηράκλειο, και μέσα από αυτές να κάνει τον Εργοτέλη ένα πολύ σύγχρονο σωματείο. Αυτό είναι το όνειρο του. Θέλει να δημιουργήσει ένα προπονητικό κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί όλες τις ομάδες. Αυτό το τρέχει στο μυαλό του συνέχεια, και θέλει να το προχωρήσει»

-Σε τι σημείο βρισκόμαστε;

«Κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου. Συζητάμε για να καταλήξουμε και να δημιουργήσει το κέντρο που θα είναι η καρδιά του Εργοτέλη. Έχει στο μυαλό του αρκετά καινοτόμα σχέδια που έχει εφαρμόσει με επιτυχία στην Αίγυπτο και το Βέλγιο, και θέλει να εφαρμόσει και στην Ελλάδα για να βγάλει ο σύλλογος αξιόλογους ποδοσφαιριστές στο μέλλον»

-Έχουν γίνει βήματα;

«Έχουν γίνει συζητήσεις και εξαρτάται από τον ίδιο από το πόσο γρήγορα θα έρθει να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο για να τρέξουν τα πράγματα και να προχωρήσουμε σε αυτόν τον τομέα. Θέλει να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο. Αν γίνει κάτι θα γίνει μέχρι πριν το τέλος του χρόνου. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Οι σκέψεις όμως είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την μεγάλη ομάδα και από τον Ερασιτέχνη».

-Πως συνεχίζεται η εξελικτική διαδικασία η διαδικασία παραγωγής;

«Δύο ηλικιακές ομάδες χτυπήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού. Έχασαν προπονητικές μονάδες που δεν αναπληρώνονται, και σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ κρίσιμες γιατί δείχνουν μέχρι που μπορούν να φθάσουν τα παιδιά. Αναφέρομαι στους γεννηθέντες 2001 – 2002 που έχασαν πολλές προπονήσεις, και όλο αυτό τους πήγε πολύ πίσω. Προσπαθούν να δουλέψουν για να επανέλθουν και να εξελιχθούν. Λογικά δεν θα έχουμε τόσο καλή παραγωγή ποδοσφαιριστών σε αυτές τις ηλικίες, αλλά νομίζω ότι οι ηλικίες μετά από το 2003 έχουν υψηλή προοπτική εξέλιξης, για να βρεθούν τουλάχιστον στην ομάδα του Εργοτέλη ή ελπίζω και για ακόμα περισσότερο».

-Πως βλέπετε αγωνιστικά το επόμενο πρωτάθλημα και που θα κατατάσσετε τον Εργοτέλη στα φαβορί ή τα αουτσάιντερ;

«Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους. Το λέμε αυτό βλέποντας το πώς δουλεύει η ομάδα, τις βάσεις των προηγουμένων ετών, και τους ποδοσφαιριστές που έρχονται για να αντικαταστήσουν όσους αποχώρησαν. Πρωταγωνιστικούς στόχους θα έχουν επίσης ο Λεβαδειακός, τα Χανιά, ίσως και η Καλαμάτα ενώ δεν ξέρω τι ρόλο θα παίξουν οι Β’ ομάδες που θα βρίσκονται στην κατηγορία και σίγουρα θα είναι ρυθμιστές».

-Σας φοβίζει η παρουσία των Β’ ομάδων στο πρωτάθλημα;

«Είμαι βέβαιος ότι οι Β’ ομάδες των μεγάλων θα θέλουν να βγουν πρωταθλητές. Μπορεί να δούμε και απολύσεις προπονητών εκεί. Θα είναι ανταγωνιστικές ομάδες. Έχουν το δικαίωμα να βάζουν και παίκτες από την πρώτη ομάδα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα. Μπορεί π.χ. ποδοσφαιριστές πρώτης διαλογής που οι προπονητές της S.L. θέλουν να πάρουν παιχνίδια να χρησιμοποιούνται σε μια αναμέτρηση, και την επόμενη αγωνιστική να μην παίζει κανένας από αυτούς. Πρώτη φορά θα το συναντήσουμε. Πρέπει να πω πάντως ότι αυτό έχει και τα καλά του. Ανεβαίνει η εμπορική αξία του πρωταθλήματος. Όταν έρχονται οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ έστω κι υπάρχει στο τέλος ένα Β’, οι φίλοι αυτών των ομάδων θα πάνε στο γήπεδο για να τους δουν»

-Παράγοντας βιωσιμότητα. Που βρισκόμαστε;

«Δεν υπάρχει βιωσιμότητα. Όλες οι ομάδες είναι υπό το μηδέν. Γίνεται ντόρος στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Ο λόγος που κληθήκαμε να κάνουμε έφεση και να πάρουμε σε δεύτερο βαθμό την άδεια, ήταν τα κριτήρια βιωσιμότητας. Ο νομοθέτης λέει ότι οι ΠΑΕ πρέπει να είναι αυτόνομες και αυτάρκεις, και δεν γίνεται να βάζει χρήματα μόνο ο ιδιοκτήτης. Αυτό είναι σωστό, αλλά δεν μπορεί να ζητάς τέτοια κριτήρια όταν οι ομάδες από 12 γίνονται 36. Μπήκε το ποσοστό από το στοίχημα και αυτό ήταν μια μεγάλη ανάσα. Από την άλλη όμως όταν οι ομάδες γίνονται 36 τι τηλεοπτικό συμβόλαιο μπορεί να έχεις;»

-Τι να περιμένουμε από τον φετινό Εργοτέλη;

«Η δουλειά που γίνεται στον Εργοτέλη είναι καθαρά ομαδική. Υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα όπως ο Σταύρος Λαμπράκης για τον οποίο μπορώ να πω ότι ο Εργοτέλης είναι τυχερός που τον έχει στο δυναμικό του. Η Όλγα Σουτζή που είναι στο οργανωτικό – δημοσιογραφικό κομμάτι και μέρα – νύχτα βρίσκεται στο σύλλογο. Τα παιδιά του προπονητικού τιμ και των γραφείων συμπληρώνουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Δίνουν τεράστια υποστήριξη. Λίγες ομάδες στη Β’ Εθνική έχουν την οργάνωση που έχει ο Εργοτέλης. Στις επιτυχίες τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χρειάζεται την προσπάθεια όλων όσων δουλεύουν για την ομάδα. Ο κ. Σάμι βρίσκεται πίσω από τα φώτα και βοηθάει οικονομικά το σύλλογο. Επίσης ο κ. Μανώλης Σεβαστάκης είναι όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας και μας στηρίζει, ο Ερασιτέχνης μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα βρεις εύκολα. Να ταιριάξουν τα χνώτα τόσων πολλών ανθρώπων για να βγει το αποτέλεσμα που βγαίνει. Θέλω να τονίσω ότι η δουλειά που γίνεται στον Εργοτέλη είναι καθαρά ομαδική, και τα εύσημα ανήκουν σε πολλούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ