Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

O Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε εμφατικά τον Sebastian Baez για να μπει στα προημιτελικά

Eπικράτησε του Baez με 7-5, 6-1

Μετά από ένα κάπως νευρικό ξεκίνημα, ο Τσιτσιπάς πάτησε το γκάζι προς το τέλος του 1ου σετ και ήταν απολαυστικός για όλο το υπόλοιπο του αγώνα, επικρατώντας του Baez με 7-5, 6-1.

Με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για 1η φορά στην καριέρα του, εκεί όπου λογικά θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Tο ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο ματς ήταν κάπως μουδιασμένο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να υποπίπτει σε πολλά λάθη και να κάνει “δώρα” στον αντίπαλό του, ειδικά στο δικό του σερβίς.

Ο Baez πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0 και παρότι ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 2-2, ο Αργεντινός έκανε νέο break για να φτάσει στο 4-2. Προηγήθηκε μέχρι και με 5-3 ο Baez, όμως ο Τσιτσιπάς έκανε το break back ξανά, όταν ο Αργεντινός σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ.

Μετά απ’ αυτό το ματς άλλαξε ολοκληρωτικά, με τον Τσιτσιπά να το μετατρέπει σε έναν μονόλογο για εκείνον, αφού κέρδισε 9 συνεχόμενα games και προηγήθηκε με 7-5, 5-0. Το μόνο που κατάφερε ο Baez ήταν να αποφύγει το “κουλούρι”, πριν ο Στεφ “κλειδώσει” την πρόκριση με love service game για το 6-1.

Για 1η φορά στην ιστορία της open era και από όταν επέστρεψε το τένις ως ολυμπιακό άθλημα, το 1984 δηλαδή, θα βρεθεί Έλληνας τενίστας σε προημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Με μια νίκη ακόμα ο Στέφανος θα είναι πλέον στους αγώνες των μεταλλίων, ωστόσο για να το καταφέρει θα πρέπει να υπερκεράσει το Νο.1 του ταμπλό, κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων και ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, Novak Djokovic.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ