Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

Ταξιάρχης Φούντας: Το “μπαμ” του Ο.Φ.Η που έπρεπε να γίνει…

Η μεταγραφή στην Salzburg και οι δανεισμοί, η Rapid Βιέννης που αγάπησε και αγαπήθηκε, το χρυσό συμβόλαιο στο DC United και η άτυχη στιγμή.

του Πολυχρόνη Αγγελάκη

Τον Ταξιάρχη Φούντα ανακοίνωσε ο Ο.Φ.Η σε μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού στην Super League και την πιο σημαντική του “ομίλου” τα τελευταία χρόνια. Ένας παίκτης πολύ γρήγορος με συνέπεια στο σκοράρισμα και πάνω από όλα σπουδαία καριέρα στην ηλικία των 28 ετών.

Ο επιθετικός από το Μεσολόγγι με την κυρία του θέση να είναι πίσω από τον φόρ ή ως αριστερό εξτρεμ έρχεται να λύσει το πρόβλημα που έχει ο Ο.Φ.Η στην επιθετική του λειτουργία. Είναι μια καλή ευκαιρία και για εκείνον όμως να κάνει το restart.

Έχει ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Α.Ε.Κ το 2013 εκεί κατέγραψε σε δύο σεζόν 35 συμμετοχές 4 γκόλ και 2 ασίστ. Η Α.Ε.Κ με τα γνωστα τότε ζητήματα της αναγκάστηκε να τον αφήσει ελεύθερο στην αγορά. Εκεί όπου η Salzburg τον έκανε δικό της. Εκεί δεν έπεισε τους ανθρώπους της Αυστριακής ομάδας, 1 συμμετοχή μόλις και δανεισμός σε Grodig, Πανιώνιο για δυο σεζόν αρχικά, μετά σε Αστέρα Τρίπολης για μια σεζόν και επιστροφή στον Πανιώνιο ξανά δανεικός, με τον Πανιώνιο είχε 53 συμμετοχές σε τρεις σεζόν με 6 γκόλ και 8 ασίστ. Μπορεί η στατιστική να μην εκπλήσσει ευχάριστα όμως έκανε καλές εμφανίσεις που δεν φαίνονται στα νούμερα. Στον Αστέρα 24 συμμετοχές και 4 γκόλ με 2 ασίστ. Μετά αυτήν την τετραετία δανεισμού έρχεται το 2017 μια πρόταση από την γερμανική Sonnerhof-Gr. Μια μικρομεσαία ομάδα β κατηγορίας Γερμανία, σκαλοπάτι για καλή μεταγραφή. Δεν κατάφερε να πείσει όμως, μετά από 16 συμμετοχές και μόλις 1 γκολ και 4 ασίστ αποτέλεσε παρελθόν με την St.Polter από την Αυστρία να του δίνει μονοετές συμβόλαιο. Εκεί πραγματοποίησε μια χρονιά 22 εμφανίσεων και 4 γκόλ.

Λήξη συμβολαίου και έρχεται η ομάδα που θα του αλλάξει όλη την ποδοσφαιρική ζωή. Η ιστορική ομάδα της Rapid Βιέννης. 91 συμμετοχές, 45 γκόλ, 19 ασίστ. Μεταφόρτωση. Βρήκε στην Βιέννη τον ποδοσφαιρικό του έρωτα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι, έγινε ένας από τους θρύλους της ομάδας. Έκανε κάποια ματς που δεν μπορείς να τα περιγράψεις. Σε ένα ντέρμπι με την Wolfsbergen μέσα σε 30 λεπτά έκανε χατ-τρικ, αυτή η εμφάνιση και πολλές άλλες εκείνη την περίοδο και διεθνής με την εθνική μας ομάδα.

Μετά από τρία χρόνια παραμυθένια στην Βιέννη ήρθε η στιγμή της αποχώρησης, έκλεισε ο κύκλος του, πήγε στην Αμερική τον κόσμο του MLS στην DC United. Το συμβόλαιο του; μυθικό. 7 εκατομμύρια για 3 χρόνια. 38 συμμετοχές και 18 γκόλ. Καλή η παρουσία του. Μια λάθος στιγμή σε ένα παιχνίδι με την New England ήταν αρκετή να στοιχίσουν την καριέρα του στις Η.Π.Α, κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη του. Λύθηκε το συμβόλαιο του με κοινή συναίνεση από τις δύο πλευρές. Ο Ταξιάρχης υποστήριξε πως δεν είναι τέτοιος ανθρώπος, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά ειπώθηκε μεταξύ του ίδιου και του συμπαίκτη του πάρα μόνο αυτοί οι δύο. Εφόσον έμεινε ελεύθερος έψαξε για μια νέα περιπέτεια, πάνω στο πικ της καριέρας του, πλέον φαινόταν ένας ικανός παίκτης, γρήγορος με έφεση σε δημιουργία και σκοράρισμα. Έχοντας 5 εκατομμύρια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Την υψηλότερη που είχε στην καριέρα του.

17 Αυγούστου 2023 στην Τραπεζούντα. Είναι ήδη στην Trabzonspor με τρομερή επιτυχία ο Σιωπής και ο Μπακασετας, δύο Έλληνες που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας. Το καλό κλίμα, το ρόστερ, η Ευρώπη. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιλογή του να πάει εκεί, λίγο μετά αποχώρησε ο Σιωπής για την Cardiff City και τον χειμώνα ο Μπακασετας επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Γεμάτη σεζόν με συνολικά 35 εμφανίσεις, 6 γκολ και 2 ασίστ. Η ομάδα από την Τραπεζούντα τερμάτισε 3η στην Τουρκία ενώ ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου από την Besiktas.

Πριν λίγες ημέρες αποφάσισε να μείνει ελεύθερος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελε να γυρίσει λόγω οικογένειακων υποχρεώσεων στην Ελλάδα. Τον προσέγγισαν σύμφωνα με πηγές Αστέρας Τρίπολης, Άρης και Ο.Φ.Η. Ο Ο.Φ.Η τον κέρδισε και καταφέρνει να κάνει μια σπουδαία μεταγραφή που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ομάδας στην επιθετική λειτουργία. Μια πραγματικά σπουδαία κίνηση. Με ένα ενεργό μέλος της εθνικής ομάδας. Έναν παίκτη που άμα του δείξεις εμπιστοσύνη το ανταποδίδει και με το παραπάνω! Αυτό πρέπει να του δώσουν στον όμιλο. Κίνητρο και εμπιστοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ