Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

George Baldock: Ο “Starman” της Σέφιλντ με την ελληνική ψυχή..

Ο θάνατος του σόκαρε όλη την Ελλάδα και την Αγγλία. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα γενέθλια της κόρης του…

του Πολυχρόνη Αγγελάκη

 

Χθες βράδυ λίγο μετά τις 11 έπεσε σαν βόμβα η είδηση του χαμού του George Baldock, διεθνή με την εθνική μας ομάδα και παίκτη του Παναθηναϊκού με σημαντική πορεία στην Αγγλία κυρίως με τα χρώματα της Σεφίλντ Γιουνάιτεντ.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου έκανε ντεμπούτο το Μαϊο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον. Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια. Η καταξίωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο έπειτα από διάφορους δανεισμούς ο George κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και σιγά, σιγά άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον κι άλλων συλλόγων. Τελικά έφτασε να κάνει το μεγάλο άλμα το 2017 όπου πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές, εκεί αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος και πήρε το προσωνυμίο του “Starman”, ήταν από τους θρύλους της ομάδας με σημαντική βοήθεια στις προσπάθειες της για να καθιερωθεί στην Premier League.

Από τον περασμένο Μάιο ανήκε στον Παναθηναϊκό και αγωνιζόταν και στην Εθνική Ελλάδος – χωρίς να πάρει μέρος στον σημερινό αγώνα της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ με την Αγγλία, λόγω τραυματισμού. Η σορός του νεαρού αθλητή δεν έφερε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες, ενώ η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή αποδίδει τα αίτια του θανάτου του σε παθολογικούς λόγους.

Τον George Baldock αναζητούσε η σύζυγός του, από την Αγγλία, από νωρίς την Τετάρτη, χωρίς να καταφέρει να τον εντοπίσει. Έτσι, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και του ζήτησε να τον ψάξει. Εκείνος ήταν που τον βρήκε νεκρό, το βράδυ της Τετάρτης, κάλεσε το ΕΚΑΒ και την ασφάλεια. Άνθρωποι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν αμέσως μόλις έμαθαν για το συμβάν έξω από το σπίτι του ποδοσφαιριστή, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Ο Γιώργος Τζαβέλλας, διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, παίκτες του συλλόγου, καθώς και ο Σπύρος Βλάχος, επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέρασαν ώρες έξω από τη βίλα στη Γλυφάδα, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Τραγική ειρωνεία στην όλη κατάσταση, το παιχνίδι της μοίρας με την κόρη του που είχε τα γενέθλια της και έψαχνε τον μπαμπά της για να της ευχηθεί έστω και από το τηλέφωνο.

Όμως… Ο George δεν απάντησε ποτέ. Λίγο μετά βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στην Γλυφάδα, μέσα στην πισίνα, πεθαμένος. Το νήμα της ζωής του κόπηκε με τρόπο ύπουλο , τρόπο που δεν άξιζε σε ένα τέτοιο παιδί, όπως δεν αξίζει και σε κανέναν.

Ένα ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης…

Πολλές φορές στο παιχνίδι στην ένταση της στιγμής, γινόμαστε χυδαίοι οπαδοί και ευχόμαστε, από αρρώστια, από θάνατο, από τραυματισμό σε παίκτη… ας σκεφτούμε πριν ανοίξουμε το στόμα μας τι θα γίνει εάν “η κατάρα πιάσει”. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο της οικογένειας και των φίλων. Τον πόνο της μικρής που θα μεγαλώσει χωρίς μπαμπά και με την μερα των γενεθλίων της να την στοιχειώνει ως η μέρα που έχασε τον πατέρα της….

Καλό κουράγιο… Καλό παράδεισο παικταρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1