Συνδεθείτε μαζί μας

ATP

Ο Lehecka απέκλεισε τον Τσιτσιπά

O Jiri Lehecka κέρδισε για 2η συνεχόμενη φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Lehecka επανέλαβε τον θρίαμβο του Indian Wells, κερδίζοντας τον Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 και στην Αμβέρσα, για να προκριθεί στα ημιτελικά του European Open.

Ο 22χρονος Τσέχος, Νο.33 στον κόσμο, έκανε το 2 στα 2 φέτος ενάντια στον Τσιτσιπά, παίζοντας καλύτερο τένις και παίρνοντας δίκαια τη νίκη σήμερα στην Αμβέρσα.

Απείλησε για break από τα πρώτα games του 1ου σετ ο Lehecka, με τον Τσιτσιπά να σβήνει από ένα break σε 3ο (2-1) και 5ο game (3-2) και να μένει προς το παρόν ζωντανός, όμως στο 7ο game, ο Lehecka έκανε τελικά το break στην 4η ευκαιρία του (6η συνολικά), για να πάρει το προβάδισμα με 4-3.

Δεν δυσκολεύτηκε να υπερασπιστεί το break με το σερβίς του ο Τσέχος, ο οποίος έκλεισε το σετ στο 10ο game για το 6-4.

Ακολούθησε break με το καλημέρα στο 2ο σετ για τον Lehecka, που προηγήθηκε με 2-0 σετ στο 2ο σετ και έκτοτε δεν κινδύνεψε καθόλου, ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι. Έχασε μόλις 4 πόντους σε όλα τα service games του στο 2ο σετ και με love service game ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 10ο game, έπειτα από 84 λεπτά αγώνα.

O Τσιτσιπάς ήταν ημιφιναλίστ το 2017 και το 2023 στην Αμβέρσα, τις δυο φορές που αγωνίστηκε στο τουρνουά, όμως φέτος έμεινε για 1η φορά εκτός 4άδας. Αυτή ήταν η 20ή ήττα του στη σεζόν, σε 60 αναμετρήσεις (40-20).

O Lehecka θα περιμένει το τελευταίο ματς της ημέρας, μεταξύ του Marcos Giron και του Zizou Bergs, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο στα ημιτελικά. Κάνει πολύ καλή χρονιά ο νεαρός Τσέχος, ο οποίος διεκδικεί τον 2ο φετινό του τίτλο μετά το 250άρι της Αδελαΐδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα έμειναν εκτός άλλοι δυο κορυφαίοι seeder, ο Νο.1 Alex De Minaur και ο Νο.3 Felix Auger-Aliassime! Ο De Minaur ηττήθηκε από τον Hugo Gaston με 6-3, 3-6, 7-5, ενώ ο Auger-Aliassime από τον Bautista Agut με 3-6, 6-2, 7-6 (6).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ATP