Συνδεθείτε μαζί μας

WTA

Επιστροφή στο Νο.1 του κόσμου για τη Sabalenka

Σταθερή στο Νο.22 έμεινε η Μαρία Σάκκαρη

H Aryna Sabalenka είναι ξανά και επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στο Νο.2 την Iga Swiatek μετά από 50 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή.

Με την Swiatek να χάνει σήμερα τους περσινούς βαθμούς της από το τουρνουά του Τόκιο, η Sabalenka την ξεπέρασε και ανέβηξε ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, για 2η φορά στην καριέρα της.

Θυμίζουμε πως η Sabalenka έγινε η 29η διαφορετική παίκτρια στην ιστορία της WTA που ανέβηκε στο Νο.1 στις 11 Σεπτεμβρίου του 2023, αλλά έμεινε εκεί μόνο 8 εβδομάδες, μέχρι να τη ρίξει ξανά η Swiatek. Η Πολωνή στη συνέχεια έκανε το Year end No.1 για 2η συνεχόμενη χρονιά και έμεινε για άλλες 50 εβδομάδες στο Νο.1, φτάνοντας τις 125 συνολικά. Μέχρι και σήμερα, αφού η Sabalenka επέστρεψε στην κορυφή, όπου διανύει την 9η εβδομάδα της.

Με την 26χρονη Λευκορωσίδα να έχει κάνει ένα τρομερό δεύτερο μισό στη σεζόν και την Πολωνή να μην έχει επιστρέψει στους αγώνες μετά το US Open, η Sabalenka μπορεί να έχει τώρα μόλις 41 βαθμούς περισσότερους από τη Swiatek, όμως στo Race υπερτερεί κατά 916 βαθμών και έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το Year-end No.1. Aυτή η διαφορά θα πραγματωθεί και σε 2 εβδομάδες, όταν και θα αφαιρεθούν οι βαθμοί από το περσινό WTA Finals.

Στο Νο.3 επέστρεψε η Coco Gauff, η οποία πέρασε ξανά πάνω από την Jessica Pegula, που έμεινε στο Νο.4. Στο Νο.5 έμεινε η Elena Rybakina, που επίσης έχει να αγωνιστεί από το US Open.

Στο Νο.6 είναι η Jasmine Paolini, στο Νο.7 η Qinwen Zheng και στο Νο.8 η Emma Navarro. Η πρωταθλήτρια του Ningbo Open, Daria Kasatkina, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.9, επιστρέφοντας στο Top 10. Δυο θέσεις κέρδισε και η Beatriz Haddad Maia, που επέστρεψε και αυτή στο Top 10 και ισοφάρισε το career high της στο Νο.10.

Το career high της ισοφάρισε και η Anna Kalinskaya, που επέστρεψε στο Νο.12 κερδίζοντας και εκείνη μια θέση. Την ανοδική της πορεία συνεχίσει η Paula Badosa, που ανέβηκε στο Νο.14, επίσης μια θέση ψηλότερα.

Η 17χρονη Mirra Andreeva, φιναλίστ στο 500άρι του Ningbo, κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε ξανά το προσωπικό της ρεκόρ, στο Νο.17 του κόσμου. Τέλος, σταθερή στο Νο.22 έμεινε η Μαρία Σάκκαρη, ενώ 5 θέσεις κέρδισε η Karolina Muchova που ανέβηκε στο Νο.25.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το WTA