Συνδεθείτε μαζί μας

EUROLEAGUE

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται η 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

H Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον εξαιρετικό φέτος Ερυθρό Αστέρα

Μετά το εντυπωσιακό διπλό της Βίρτους Μπολόνια στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν το βράδυ της Τετάρτης, η αγωνιστική δράση για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας συνεχίζεται απόψε με συνολικά πέντε αναμετρήσεις.

Η αρχή γίνεται στο Κάουνας (20:00), εκεί όπου η Ζάλγκιρις υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη «Ζαλγκίριο Αρένα». Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια ονειρική «διαβολοβδομάδα», καθώς, πέρασαν από την Ιταλία κάνοντας το «2 στα 2» κόντρα σε Βίρτους Μπολόνια (68-71) και Αρμάνι Μιλάνο (82-85). Νίκες με τις οποίες βελτίωσε το ρεκόρ της στο 3-1 και φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης! Από την άλλη, οι Ισραηλινοί βρίσκονται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 2-2, προερχόμενοι από την ήττα με 91-79 από την Παρτίζαν.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται και το γαλλικό ντέρμπι, με τη Μονακό να υποδέχεται την Παρί στο Πριγκιπάτο. Με ρεκόρ 3-1, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς θα επιδιώξει τη δεύτερη διαδοχική νίκη της κόντρα στη νεοφώτιστη, πλην όμως επικίνδυνη Παρί, η οποία και έκανε την έκπληξη την περασμένη εβδομάδα, βάζοντας «φρένο» στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Στις 21:30, η Αρμάνι Μιλάνο φιλοξενεί την Αναντολού Εφές. Οι Ιταλοί προέρχονται από επώδυνη εβδομάδα, καθώς, στην Ευρωλίγκα ηττήθηκαν αρχικώς με το βαρύ 89-68 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και εν συνεχεία είδαν τη Ζάλγκιρις να τους γυρίζει το ματς από το -27, 13 λεπτά πριν το φινάλε (82-85)! Απόψε θα ψάξουν τη δεύτερη νίκη τους στη σεζόν κόντρα στην πάντα ισχυρή Εφές, η οποία και έρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Ολυμπιακό (91-89) και Νταρουσάφακα (95-72).

Στις 21:30 διεξάγεται και η αναμέτρηση της Μπασκόνια με την Άλμπα Βερολίνου στην Ισπανία, με τους Βάσκους να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις νίκες επί των Μπαρτσελόνα (89-93) και Ρεάλ Μαδρίτης (76-72) σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα αντίστοιχα. Οι Γερμανοί από τη δική τους πλευρά, βρίσκονται στο 1-3 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και πολύ δύσκολα θα βάλουν σε πρόβλημα τους γηπεδούχους.

Τέλος, ένα τέταρτο αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον εξαιρετικό φέτος Ερυθρό Αστέρα. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού AKTOR (90-86) φαίνεται πως έφτιαξε το κλίμα στις τάξεις των Μαδριλένων, η οποίοι την Κυριακή επικράτησαν εύκολα με 95-67 της Τζιρόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο πρωτοπόρος της Ευρωλίγκας, με τον Φίλιπ Πετρούσεφ στο ρόστερ του πλέον – αντί του τραυματία Μπολομπόι – θα ψάξει το τέταρτο ροζ φύλλο της σεζόν, θέλοντας να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν είναι η εκκίνησή του στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROLEAGUE