Συνδεθείτε μαζί μας

WEB TV

Μπουρίτο με κοτόπουλο και σάλτσα με τυρί cottage από τον Στ. Βαρθαλίτη

Υλικά για τα burritos

4 Τορτίγιες μεγάλες
2 Στήθη κοτόπουλο
200 γρ. Τυρί cottage
4-5 Λιαστές ντομάτες
3 κ.σ. Κέτσαπ
1 κ.σ. Μαγιονέζα
2 Πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
2 Πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
15 γρ. Ελαιόλαδο
20 γρ. Νερό
1 κ.σ. Κρεμμύδι σκόνη
1 κ.σ. Σκόρδο σκόνη
1 κ.σ. Καπνιστή πάπρικα
4 Φέτες μπέικον
150 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Για το burrito

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
• Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές του με σκόνη από κρεμμύδι, σκόνη σκόρδου και καπνιστή πάπρικα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε.
• Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
• Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το τυρί cottage, τις λιαστές ντομάτες, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα και ομογενοποιούμε, μέχρι να γίνει κρέμα.
• Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέτουμε τις φέτες μπέικον και ψήνουμε για 5 λεπτά.
• Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, το μπέικον και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μοτσαρέλα, τη ρίγανη και την κρέμα που έχουμε στο μπλέντερ. Ομογενοποιούμε καλά.
• Παίρνουμε μια τορτίγια, βάζουμε αρκετή γέμιση στη μέση της, κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε το burrito.
• Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο προσθέτουμε το burrito, να ψηθεί και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα burritos.
• Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το WEB TV