
Η Λίβερπουλ έτρεξε να… σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί στο δεύτερο ημίχρονο του ματς στο «Craven Cottage», αλλά τα είχε κάνει τόσο μαντάρα από το πρώτο μέρος που τελικά ηττήθηκε 3-2 από τη Φούλαμ.
Απλά διατηρήθηκε στο +11 από την Άρσεναλ, αποτυγχάνοντας να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία (1-1) των «κανονιέρηδων» με την Έβερτον, ώστε να γίνει άλλο ένα βήμα προς τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος.
Αυτή είναι η δεύτερη φετινή ήττα των «κόκκινων» στο πρωτάθλημα και η πρώτη στα χρονικά του κλαμπ στην Premier, όπου δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σκοράρει εκείνη πρώτη!
Ποτέ άλλοτε ομάδα δεν είχε υποβιβαστεί οριστικά τόσο νωρίς όσο το έκανε η Σαουθάμπτον μετά το 3-1 από την Τότεναμ στην 31η αγωνιστική της Premier, δεν επένδυσε η Τσέλσι στη νίκη επί των «σπιρουνιών» και έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Μπρέντφορντ.
Η αμυντική λειτουργία της Λίβερπουλ σόκαρε τον κόσμο της, τον Άρνε Σλοτ, οι Φαν Ντάικ και Κονατέ ήταν… αλλού γι’ αλλού στο Craven Cottage και η Φούλαμ δεν θα άφηνε την περίσταση ανεκμετάλλευτη. Και μπορεί να αιφνιδιάστηκε από το γκολ του Μακ Άλιστερ που με μακρινό σουτ στο 14’ έκανε το 1-0 με… κλασσικό γκολ «Μάκκα», αφού μονάχα με εντυπωσιακό τρόπο σκοράρει, αλλά το σύνολο του Μάρκο Σίλβα έκανε ολική ανατροπή μέσα σε 22’!
Ο Σεσενιόν στο 23ο λεπτό από λάθος του Κέρτις Τζόουνς σούταρε και σκόραρε για το 1-1, ο Ιγουόμπι στο 32’ με διπλή προσπάθεια και τα μετόπισθεν της Λίβερπουλ παντελώς κοιμώμενα έκανε το 2-1, ενώ, στο 37’ ο Μουνίζ εξέθεσε τον Φαν Ντάικ… big time για το τρίτο γκολ των Λονδρέζων. Σαλάχ και Ζότα στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν ευκαιρίες απέναντι από τον Λένο, αλλά απέτυχαν να βρουν στόχο, με τον Νούνιες να περνά κι εκείνος στο ματς στο 66’.
Ο Ντίας στο 72’ τελικά μείωσε σε 3-2 από ασίστ του Μπράντλεϊ που έκανε ωραία κίνηση προς την περιοχή και οι παίκτες του Σλοτ έτρεχαν πια για να προλάβουν τον χρόνο. Ο Έλιοτ με υπέροχο σουτ στο 80’ πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι, ο Λένο βγήκε νικητής και στην τελευταία κλασσική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις και το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Η Τότεναμ απέναντι στην ουραγό και απόλυτα παραδομένη Σαουθάμπτον – μην ξεγελιέστε από το πρόσφατο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας, καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο με τα δυο γκολ του Μπρέναν Τζόνσον. Στο 13ο λεπτό έκανε το 1-0 από cut-back του Σπενς για το 15ο προσωπικό του «χτύπημα» για φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ, βρήκε ξανά δίχτυα στο 42’ με χαμηλό τελείωμα από κεφαλιά του Μάντισον.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 33’ ο Μπέργκβαλ είχε χριστεί σκόρερ, ο VAR έκανε όλο το γήπεδο να δυσανασχετήσει με τα πέντε λεπτά που χρειάστηκε να ελέγξει τη φάση και τελικά εντόπισε οφσάιντ στον Ρομέρο για να μη μετρήσει το γκολ. Για να επιβεβαιωθεί ο πιο γρήγορος υποβιβασμός στην ιστορία της Premier σε 31 αγωνιστικές, η Σαουθάμπτον απλά μείωσε στο 90′ με ωραίο «στοπάρισμα» και σουτ του Ματέους Φερνάντες, για να έρθει στο 90′ + 6′ ο Τελ από την άσπρη βούλα να γράψει το τελικό 3-1.
Η Τσέλσι εμφάνισε ξανά ένα πρόσωπο που προβλημάτισε έντονα και εξαφάνισε την ευφορία που προκλήθηκε από τη νίκη (1-0) της περασμένης Πέμπτης στο μεγάλο ντέρμπι με την Τότεναμ. Οι «μπλε» ζορίστηκαν από την Μπρέντφορντ εκτός έδρας, δεν δημιουργούσαν, οι «bees» απειλούσαν τα καρέ του Σάντσεθ, ενώ, ούτε και οι αλλαγές του Μαρέσκα βοήθησαν την ομάδα του. Ούτε ο Νέτο, ούτε ο Τζάκσον, ούτε ο Πάλμερ που ήρθαν από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό, με τη «μάχη» του Δυτικού Λονδίνου να ολοκληρώνεται δίχως γκολ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:
Σάββατο 05/04
Έβερτον-Άρσεναλ 1-1
(49′ Εντιαγέ – 34′ Τροσάρ)
Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 2-1
(3′ Ματετά, 55′ Μουνιόζ – 31′ Γουέλμπεκ)
Ίπσουιτς-Γουλβς 1-2
(16′ Ντέλαπ – 72′ Πάμπλο Σαράμπια, 84′ Στραντ – Λάρσεν)
Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ 2-2
(61′ Φούλκρουγκ, 68′ Μπόουεν – 38′, 79′ Εβανίλσον)
Άστον Bίλα-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1
(13′ Ρότζερς, 15′ Μάλεν – 57′ Ζότα Σίλβα)
Κυριακή 06/04
Μπρέντφορντ-Τσέλσι 0-0
Φούλαμ-Λίβερπουλ 3-2
(23’ Σεσενιόν, 32’ Ιγουόμπι, 37’ Μουνίζ – 14’ Μακ Άλιστερ, 72’ Ντίας)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον 3-1
(13’, 42’ Τζόνσον, 90’+6’ Τελ – 90’ Ματέους Φερνάντες)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)
Δευτέρα 07/04
Λέστερ-Νιουκάστλ (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
/ 2 ώρες πρινΗ ΑΕΚ πέρασε στα ημιτελικά του EHF European Cup
Στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι πήραν την πρόκριση στους «4»
-
-
-
NBA
/ 6 ώρες πρινΟι Πέισερς πέρασαν με 125-120 από το Ντένβερ
Τελείωσαν το σερί των Γουόριορς οι Ρόκετς