Συνδεθείτε μαζί μας

WEB TV

Καλτσόνε με κοτόπουλο και γραβιέρα

Υλικά και εκτέλεση

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

5 γρ. μαγιά ξερή

20 ml χλιαρό νερό

500 αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ αλάτι

30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

300 ml νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

50 γρ καπνιστό χοιρινό

1 κ.σ. ανθό αλατιού

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές Φλωρίνης

150 γρ μανιτάρια πλευρώτους

100 ml κρασί λευκό

4 τομάτες τριμμένες

1 κ.γ. ρίγανη

tabasco

50 γρ. γραβιέρα

 

Εκτέλεση

Για την ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε για 3 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και με το χέρι ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη σε στρογγυλό σχήμα. Αφήνουμε το ζυμάρι μας για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Για την γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες από το καπνιστό χοιρινό και το κοτόπουλο, ρίχνουμε λάδι και ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, την πράσινη πιπεριά, τις πιπεριές Φλωρίνης, το θυμάρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί το βαλσάμικο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθεί η γέμιση. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες καυτερής σάλτσας.

Σύνθεση: Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε στη μισή μεριά από το ζυμάρι γραβιέρα τριμμένη, την γέμιση που κάναμε το κοτόπουλο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό της ζύμης χρησιμοποιώντας λίγο νερό για να κολλήσουν όλες οι άκρες και να δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο. Ψήνουμε στον φούρνο Ooni σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το WEB TV